L’AFA assisteix a les Spring Meetings i es reuneix amb el Tresor nord-americà a Washington

Spring Meetings de l’FMI i del Banc Mundial. Reunió amb el Tresor nord-americà

24/04/2022

L’AFA ha participat, juntament amb membres del Ministeri de Finances, a les Spring Meetings que organitzen el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial (BM), els dies 18 al 24 d’abril a Washington.

La delegació andorrana s’ha reunit amb el director general adjunt de l’FMI, Bo Li, així com amb el director del Departament Europeu de l’FMI, Alfred Kammer i amb el director del Departament d’Afers Monetaris i Mercats de Capitals, Tobias Adrian.

En aquestes reunions, s’ha compartit el funcionament dels diferents programes d’assistència tècnica als quals s’ha acollit Andorra com a membre de l’FMI des que, el 16 d’octubre del 2020, va esdevenir el 190è membre de l’FMI.

Els responsables de l’FMI han felicitat la delegació andorrana per la rapidesa del procés d’adhesió i per la cooperació amb la institució.

La delegació andorrana també s’ha reunit amb Paul Hilbers i amb Luc Dresse, directors executius alterns de la circumscripció de l’FMI de la qual forma part Andorra amb altres estats com Croàcia, Xipre, Montenegro, Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg. Entre d’altres, en aquesta reunió s’ha volgut posar de rellevància la importància de traslladar la sensibilitat i les especificitats de petits estats com el Principat d’Andorra.

Els representants de l’AFA, de Govern i de l’Ambaixada d’Andorra a les Nacions Unides també han mantingut una reunió de treball amb el Departament del Tresor dels Estats Units d’Amèrica durant la qual s’han destacat l’evolució, aquests darrers anys, del marc fiscal andorrà i l’avenç en homologació internacional en l’àmbit del sector financer i en transparència fiscal. Entre altres temes d’actualitat internacional, destaca l’adhesió d’Andorra a les sancions internacionals a Rússia pel conflicte a Ucraïna per la qual els representants estatunidencs s’han mostrat especialment satisfets.

En el curs d’aquestes Spring Meetings de l’FMI, la delegació andorrana també ha mantingut reunions amb la vicepresidenta del Govern d’Espanya i ministra d’Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño, amb el ministre de Finances de Suïssa, Ueli Maurer, amb el ministre de Desenvolupament Econòmic de Montenegro, Jakov Milatović, i amb el ministre de Finances de Croàcia, Zdravko Marić.

Finalment, les Spring Meetings també han estat l’ocasió idònia per mantenir entrevistes amb autoritats de bancs centrals com el governador del Banc Central de Bèlgica, Guillaume Pierre Wunsch; el del Banc Central de Xipre, Constantinos Herodotou; el del Banc Central de Montenegro, Radoje Žugić; el del Banc Nacional de Croàcia, Boris Vujčić; el del Banc Central d’Israel, Amir Yar i el governador adjunt del Banc Central dels Països Baixos, Olaf Sleijpen.