Standard & Poor’s millora la perspectiva sobre Andorra

'BBB / A-2', perspectiva positiva

22/07/2019

L’agència de qualificació Standard & Poor's ha revisat les perspectives sobre el Principat d'Andorra d’estable a positiva i ha refermat la qualificació en 'BBB / A-2'. En la nota publicada per l’agència aquest divendres al vespre, els avaluadors reconeixen la continuïtat del Govern en les polítiques d’alineació amb els estàndards internacionals.

L’agència qualificadora valora de manera positiva la gestió pressupostària equilibrada de l’Executiu, basada en un marc fiscal moderat i homologable i en una progressiva disminució del deute públic i destaca el sòlid marc fiscal i els desenvolupaments econòmics positius.

També destaquen la voluntat manifestada per Andorra d’adherir-se al Fons Monetari Internacional que podria suposar una millora del ràting d’Andorra, així com l’evolució de les negociacions per un Acord d’Associació amb la Unió Europea que permetria l’accés al mercat interior.

Un cop més, Standard & Poor’s ha insistit en la implementació de la normativa duta a terme pel Principat en l’àmbit de les bones pràctiques del sistema financer en relació amb el blanqueig de capitals i finançament del terrorisme.

Font: Departament de comunicació del Govern d'Andorra