Standard & Poor’s considera l’efecte positiu del procés d’adhesió a l’FMI per reafirmar la qualificació d’Andorra en BBB/A-2

Perspectiva estable

20/07/2020

Standard & Poor’s (agencia de qualificació) es reafirma qualificant Andorra en “BBB/A-2” i, considerant els efectes positius dels avenços en l’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI) manté la perspectiva estable del país, tot i la crisi de la COVID-19. Així ho confirmen en una nota publicada el proppassat  divendres 17 de juliol.

A la seva nota, Standard & Poor’s destaca els dos elements que consideren claus per augmentar la qualificació: tant la voluntat d’assolir l’Acord d’associació amb la Unió Europea com el procés iniciat pel Principat d’Andorra per adherir-se a l’FMI.

Ambdós elements implicarien un increment de la capacitat de resiliència del país davant possibles crisis financeres i una reducció dels riscos reputacionals, així com una millora en la qualitat, transparència i homologació de les dades estadístiques.

L’agència de qualificació subratlla la capacitat del sistema de salut andorrà per gestionar la crisi sanitària, així com l’estudi poblacional d’anticossos amb el doble cribratge que s’ha dut a terme a Andorra. També posa en relleu la bona gestió fiscal que s’ha fet des d’Andorra al llarg dels últims anys i que permet afrontar amb majors garanties la situació causada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

L’agència de qualificació destaca el bon accés del país al mercat de finançament i ho exemplifica en la resolució corresponent a la subhasta d’emissió dels 125 milions d’euros de deute públic en bons solidaris.

Standard & Poor’s valora positivament que el Govern conservi entre les seves prioritats, l’obertura econòmica, la consolidació del model fiscal i la regulació del sector financer per tal d’adaptar-se als estàndards internacionals.

Font: Departament de comunicació del Govern d'Andorra