Moody’s assigna una qualificació Baa1 a Andorra i manté la perspectiva estable.

Perspectiva estable

19/01/2024

L’agència d’avaluació Moody’s ha publicat aquest divendres el ràting d’Andorra, que ha passat, des del darrer informe, de Baa2 a Baa1 i que manté la perspectiva estable.

La sostenibilitat i el rigor en la gestió de les finances públiques, amb un baix nivell i una reducció progressiva de l’endeutament i la gestió de la despesa a llarg termini,  han estat elements clau de la millora de la qualificació.

D’altra banda, Moody’s destaca que l’acord d’associació amb la UE comportarà oportunitats econòmiques, permetrà al país integrar-se encara més en l’escenari internacional i a les empreses competir en igualtat de condicions dins del mercat interior.

Pel que fa al creixement del PIB, Moody’s preveu un 2% el 2024 i un 1,5% els anys 2025 i 2026 tenint en compte que uns riscos associats equilibrats i una demanda interna derivada de l’augment dels salaris i de la inversió real en el país.

Finalment, destaca que la creació de les reserves internacionals permetrà al país fer front a potencials xocs financers conseqüència de possibles desastres naturals o pandèmies en el futur.