MONEYVAL publica el segon informe de progrés sobre Andorra

37 de les 40 recomanacions del GAFI estan qualificades com a "Compliant" i "Largely compliant"

24/01/2020

El Comitè d’experts del Consell d’Europa que avalua las mesures contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme (MONEYVAL) ha fet públic el seu segon informe de progrés sobre Andorra en relació amb l’avaluació mútua del setembre del 2017.

Consultar l'informe de MONEYVAL

D'acord amb les normes de procediment de MONEYVAL, el país ha tornat a informar a MONEYVAL dels avenços que ha fet per reforçar el seu marc d’AML / CFT. Aquest informe de seguiment analitza els avenços d'Andorra per abordar les deficiències de compliment tècnic identificades en l'informe d'avaluació mútua.

Per reflectir aquest avenç, MONEYVAL ha revaluat com a “Largely Compliant” 3 recomanacions del Grup d’Acció Financera Internacional (GAFI) originalment qualificades com a "Partially Compliant", i en concret les ecomanacions R 25 (transparència i beneficiari efectiu d’estructures jurídiques), R 26 (regulació i supervisió d'institucions financeres) i R 28 (regulació i supervisió de subjectes obligats no financers).

Addicionalment, l’informe de progrés també analitza els avenços realitzats en l’aplicació de nous requisits relatius a la recomanació R 2 (cooperació i coordinació nacional) que ha canviat des que es va adoptar el darrer informe de progrés d’Andorra. La qualificació de la Recomanació 2 es manté com a “Compliant”.

Andorra és “Compliant” en 10 de les 40 recomanacions del GAFI i en “Largely Compliant” a 27 d’elles. Es manté "Partially Compliant" a 3 de les 40 recomanacions del GAFI.

Mes informació:

Font: Autoritat Financera Andorrana