L’FMI publica les conclusions preliminars sobre l’avaluació del Principat d’Andorra sota l’Article IV de 2022

Fons Monetari Internacional

21/04/2022

El Principat d'Andorra ha participat en la consulta dins del marc de l'Article IV del Conveni Constitutiu del Fons Monetari Internacional (FMI).

En aquest context, el passat dia 7 d’abril, l’FMI va publicar les conclusions preliminars del seu personal tècnic en relació amb aquesta missió, extretes de les reunions dutes a terme en el marc de l’Article IV -un total de 30- que s'han mantingut entre el 28 de març i el 7 d'abril.

En la seva publicació, entre d’altres, ha destacat la recuperació significativa de l’economia andorrana després de la crisi originada per la pandèmia amb una projecció de creixement del 4,5% per al 2022 així com els avenços duts a terme per les autoritats en adoptar mesures per acumular reserves internacionals a mode de precaució.

L’FMI destaca la bona capitalització i la liquiditat de les entitats bancàries del Principat i considera que les mesures adoptades recentment són una bona base sobre la que seguir enfortint el sector bancari ja que els bancs andorrans encara tenen riscos considerables per endavant, tot i haver superat la pandèmia amb un balanç prou sòlid. Consegüentment, un seguiment estret i una supervisió més ferma del sector bancari és fan necessaris per garantir-ne la resiliència continuada.

D’altra banda, recomana la reforma del sistema de pensions per garantir la sostenibilitat i reduir les futures obligacions del sector públic.

Les conclusions preliminars recollides al seu informe se sotmetran a debat i a la decisió del Directori Executiu de l'FMI.

Trobareu l’informe de conclusions preliminars a:

Font: Autoritat Financera Andorrana