L'Autoritat Financera Andorrana signa un Protocol d'Entesa amb el Banc Central de la República de San Marino

10/01/2024

L'Autoritat Financera Andorrana (AFA) té el plaer d’anunciar que, el 4 de gener del 2024, ha conclòs amb èxit i signat un Protocol d'Entesa amb el Banc Central de la República de San Marino (CBSM).

El protocol estableix un ampli abast de cooperació entre ambdues autoritats en el desenvolupament de les seves respectives funcions i responsabilitats. Inclou tots els serveis financers i proporciona un marc sòlid per a l'intercanvi d'informació i l'assistència mútua en qüestions relacionades amb la supervisió i la regulació d'activitats bancàries, financeres i d'assegurances. L'acord també facilitarà la cooperació proactiva i l'intercanvi de capacitats entre les dues autoritats en l'adopció i la implementació de l'acquis comunitari de serveis financers a la vista de l'esperada conclusió de l'Acord d'Associació entre San Marino i Andorra amb la Unió Europea.

L'acord va ser signat pel Sr. David Cerqueda, Director General de l'AFA, i pel Sr. Andrea Vivoli, Director General del CBSM.

 El Sr. David Cerqueda, Director General de l'Autoritat Financera Andorrana, va donar la benvinguda a la signatura del protocol, declarant: "El Protocol d'Entesa entre l'Autoritat Financera Andorrana i el Banc Central de la República de San Marino reafirma la homologació internacional dels nostres respectius sistemes financers i serà una eina molt útil per implementar i aplicar la nova legislació de la UE més enllà de tots els actes legals ja implementats en virtut de l'Acord Monetari".

El Sr. Andrea Vivoli va donar la benvinguda a la signatura del protocol, dient: "El protocol amb l'Autoritat Financera Andorrana reflecteix la nostra visió compartida d'un sector financer sòlid i ben regulat. Mitjançant aquest acord, busquem fomentar una cultura de col·laboració, l’intercanvi d'informació i la millora contínua en les nostres pràctiques de supervisió. Junts, estem en una millor posició per abordar les complexitats sorgides de l'Acord d'Associació amb la UE i aprofitar oportunitats en benefici de les nostres economies".