L’FMI publica la Declaració final del personal tècnic de la missió de l’Article IV de 2021 a Andorra

Fons Monetari Internacional

12/04/2021

El Principat d'Andorra, el membre més recent del Fons Monetari Internacional (FMI), després de la seva incorporació l'octubre de 2020, va participar en la seva primera Consulta de l'Article IV del seu Conveni Constitutiu, amb el compromís de seguir millorant la transparència.

En aquest context, el passat dia 8 d’abril, l’FMI va publicar les conclusions preliminars del seu personal tècnic en relació amb aquesta missió i extretes de les reunions -un total de 38- dutes a terme en el marc de l’Article IV que s'han mantingut entre el 19 de març i el 8 d'abril.

En la seva publicació, ha destacat la gestió de la crisi sanitària duta a terme al Principat i la capacitat de reacció amb l’aprovació de mesures econòmiques de mitigació dels efectes de la pandèmia. També apunta les bones perspectives de recuperació econòmica, l'estabilitat d'alguns sectors i l'estratègia de diversificació.

Les conclusions preliminars recollides en el seu informe se sotmetran a debat i a la decisió del Directori Executiu de l'FMI.

Trobareu l’informe de conclusions preliminars a:

Font: Autoritat Financera Andorrana