Fitch referma el ràting 'BBB+' d'Andorra

Perspectiva estable

06/08/2019

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva estable. En la nota publicada per l’agència aquest divendres al vespre, els avaluadors reconeixen la continuïtat del Govern en les polítiques d’alineació amb els estàndards internacionals. L’agència també ha destacat la sortida d’Andorra de la llista de la UE de jurisdiccions fiscals no cooperatives.

L’agència qualificadora valora de manera positiva la gestió pressupostària equilibrada de l’Executiu, basada en un marc fiscal moderat i homologable i en una progressiva disminució del deute públic i destaca el sòlid marc fiscal i els desenvolupaments econòmics positius.

També destaquen la voluntat manifestada per Andorra d’adherir-se al Fons Monetari Internacional que podria suposar una millora del ràting d’Andorra, així com l’evolució de les negociacions per un Acord d’Associació amb la Unió Europea que permetria l’accés al mercat interior.

Així mateix, Fitch Ratings assenyala alguns factors que podrien portar a un augment del ràting en futures avaluacions, com la reducció del risc de passius contingents del sector bancari, la millora de la qualitat i la disminució contínua del deute públic en relació amb el PIB, o la millora en les perspectives de creixement del PIB a mig termini.

Més informació:

Font: Departament de comunicació del Govern d'Andorra - FitchRatings