Fitch Ratings reafirma la nota del Principat en BBB+ malgrat la situació provocada per la pandèmia

Perspectiva estable

29/01/2021

En la seva nota publicada el passat divendres, l’agència d’avaluació Fitch Ratings reafirma el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva en estable.

L’agència ha valorat positivament l’entrada del Principat al Fons Monetari Internacional (FMI) el passat mes d’octubre i posa en relleu que l’accés al finançament d’emergència de l’FMI suposa una xarxa de seguretat per al país i dona accés a assistència tècnica en diversos aspectes.

Pel que fa al sector financer, Fitch Ratings considera que, tenint en compte que les posicions de liquiditat es gestionen de forma conservadora i que les reserves de capital estan per damunt del llindar regulatori i són satisfactòries, la banca andorrana té un marge adequat per suportar un possible deteriorament dels ingressos i la qualitat dels actius.

L’agència també evidencia la millora de la resiliència del sector bancari en relació amb les vulnerabilitats associades del balanç sobirà i destaca millores tangibles en el marc de la supervisió bancària i accés suficient a les facilitats de finançament per mitigar la manca d’un prestador de darrer recurs.

Així mateix, a les consideracions ESG, es destaca una puntuació de rellevància ESG de 5 per a Estat de dret, qualitat institucional i regulatòria i control de corrupció, factors clau en la qualificació.

Pel que fa a l’afectació econòmica derivada de la pandèmia de SARS-CoV-2, Fitch Ratings destaca que l’augment de l’atur ha estat modest, tot i la profunda contracció econòmica i que la despesa ha patit un augment limitat tot i els paquets d’ajuda econòmica aportats pel Govern.

L’agència d’avaluació també lloa la tasca de diversificació del deute andorrà i valora de manera positiva les polítiques d’internacionalització, que permeten allargar el venciment promig del deute.

Més informació: 

Font: FitchRatings - Departament de comunicació del Govern d'Andorra