Fitch Ratings destaca la política de diversificació del deute i referma la nota del Principat en BBB+

Perspectiva estable

04/08/2020

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva en estable.

En la nota publicada aquest passat divendres, els avaluadors han valorat positivament la tasca de diversificació del deute andorrà, així com el procés d’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI).


L’agència valora positivament les polítiques d’internacionalització i diversificació del deute que allargarà el venciment promig del deute. Aquesta diversificació també hauria de permetre incrementar la sostenibilitat del deute.


També destaquen els avenços que s’han fet des del Principat per concloure aquest mateix any el procés d’adhesió a l’FMI. La pertinença a l’òrgan, consideren, que no tan sols oferirà, una xarxa de seguretat financera, sinó que també millorarà la transparència i homologació de les dades estadístiques del país.


Finalment, Fitch Ratings destaca que la dependència del sector turístic, lligada amb possibles rebrots de la pandèmia de COVID-19, resultarà en una recessió econòmica el 2020. No obstant això, l’agència opina que Andorra té la capacitat d’absorbir sense efectes negatius en la seva macroeconomia a llarg termini aquesta crisi que afecta la gran majoria de països.

Més informació: 

Font: FitchRatings - Departament de comunicació del Govern d'Andorra