El BCE i l’AFA formalitzen una línia repo per proporcionar liquiditat en euros

22/07/2022

El Banc Central Europeu (BCE) i l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) anuncien que el Consell de Govern del BCE va acceptar, a iniciativa de l'AFA, establir una línia repo que s'activarà en cas de disfuncions del mercat financer andorrà amb l’objectiu de permetre una transmissió fluida de la política monetària del BCE. La línia, de 35 milions d’euros, expirarà el 15 de gener de 2023 i permetrà a l’AFA satisfer la demanda excepcional de liquiditat en euros de les entitats bancàries andorranes, en cas de necessitat per part del mercat.

Aquest mecanisme és un instrument més de la xarxa de seguretat del sistema financer andorrà, tenint en compte tant l'elevada liquiditat de les seves entitats bancàries com la constitució de reserves internacionals que consoliden la seva estabilitat sistèmica i macroprudencial.

Aquest marc és el primer acord bilateral d’una línia de liquiditat entre el BCE i l’AFA i permet a aquesta darrera reforçar els vincles i les relacions amb autoritats homòlogues estrangeres. L’acord complementa les línies de liquiditat permanents del BCE i els acords EUREP amb els bancs centrals no pertanyents a la zona euro.

Més informació disponible a:

https://www.ecb.europa.eu/mopo/implement/liquidity_lines/html/index.en.html