Andorra ha celebrat la reunió anual del Comitè Mixt de l’Acord Monetari

Comitè Mixt de l'Acord Monetari

22/11/2021

Andorra va celebrar el dijous 18 de novembre del 2021 la reunió anual del Comitè Mixt de l’Acord Monetari entre el Principat i la Unió Europea. L’acord, signat el 2011, dona dret al país a emetre monedes d’euro i va acompanyat d’un annex que relaciona les disposicions jurídiques que el Govern d’Andorra ha d’implementar, ja sigui mitjançant transposició directa o amb l’adopció de mesures equivalents en matèria de legislació de prevenció de blanqueig de capital, de prevenció del frau, de bitllets i monedes, de legislació bancària i financera  i de recopilació de dades estadístiques. Així, el Comitè Mixt es reuneix anualment per acordar els terminis a les noves disposicions incloses en aquest annex.

Enguany, a l’igual que l’any passat, donada la situació de crisis sanitària causada per la COVID-19, la reunió s’ha realitzat mitjançant videoconferència.

La trobada ha permès posar en relleu el treball que el Principat ha realitzat al llarg d’aquest darrer any com a part d’una estratègia global d’homologació als estàndards internacionals.

La delegació andorrana ha estat encapçalada pel Secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, la cap de missió i Ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabassa, i representants dels ministeris de Finances, Afers Exteriors, Justícia i Interior, la UIFAND, l’AREB i l’AFA. La delegació de la Unió Europea ha estat encapçalada pel cap de la DG ECFIN (Comissió Europea), Philip Tod, acompanyat de representants de la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers de la Comissió, del Banc Central Europeu, del Tresor espanyol, del Banc d’Espanya i del Banc de França.

Font: Autoritat Financera Andorrana