Andorra esdevé el 190è membre de l'FMI

Fons Monetari Internacional

16/10/2020

El Principat d’Andorra s’ha convertit la nit d’aquest divendres en el 190è país membre del Fons Monetari Internacional (FMI). Culmina així un procés d’adhesió que va iniciar-se el passat mes de gener, quan el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, va fer la petició formal a l’organisme internacional.

Després de mesos de treball conjunt entre els equips tècnics tant del Govern com de l’FMI, aquest divendres a la nit l’ambaixadora d’Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, ha dipositat l’instrument de ratificació a la seu del Fons Monetari Internacional, a Washington, coincidint amb la reunió anual de tardor de l’organisme.

Posteriorment Vives, a qui l’Executiu ha donat poders per exercir aquesta funció, ha signat els estatuts en nom d’Andorra en un acte en què també hi han participat de manera telemàtica el ministre Eric Jover i el Secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà. Amb la signatura dels estatuts, el Principat d’Andorra ha esdevingut el 190è membre de ple dret de l’FMI.

Font: Departament de comunicació del Govern d'Andorra