Alerta per la detecció de bitllets falsos

Afecta bitllets de 5, 10, 20 i 50 euros

11/11/2019

Des de l'Oficina Central Nacional (OCN) de moneda falsa s’ha constatat l’aparició de bitllets falsos de 5, 10, 20 i 50 euros. Aquests bitllets són fabricats per a pel·lícules o per a anuncis publicitaris i encara que són de mala qualitat, afecten comerços i consumidors.

Aquests bitllets són fàcils de detectar ja que, en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix una frase en anglès: “This is no legal tender, it's used for motion props” que indica que no són de curs legal. A més, els bitllets de curs legal han de portar la signatura de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, sota la bandera europea. En canvi, aquests bitllets porten una signatura on es pot llegir “Movie Money”.

Encara que les falsificacions es donen en les denominacions més habituals (5, 10, 20 i 50 euros), els bitllets que més circulen i s’han detectat són els de 5 i 10 euros.

El Cos de Policia informa que utilitzar-los per realitzar pagaments pot constituir un delicte i recomana als ciutadans lliurar-los prop de les entitats bancàries o al mateix Cos de Policia per a la seva retirada de la circulació.

Consultar la web del Cos de Policia d'Andorra per a més detalls.

Font: Cos de Policia d'Andorra / Autoritat Financera Andorrana