Standard & Poor’s confirma la qualificació de país en BBB/A-2 i revisa la perspectiva a estable

Comunicat de premsa

27/04/2020

En una nota publicada el passat divendres 24 d’abril, l’agència Standard & Poor's va reafirmar la qualificació d’Andorra en “BBB/A-2” i va rebaixar la perspectiva de positiva a estable com a conseqüència de la crisi provocada per la situació de pandèmia.

Standard & Poor’s preveu un fort impacte en l’economia andorrana degut a la gran dependència dels països veïns, especialment de l’economia espanyola, que es preveu que quedi molt perjudicada per la pandèmia. Tot i així, l’efecte negatiu de la caiguda del PIB a Andorra s’hauria de restringir només a l’any 2020 i els anys 2021 i 2022 tornarien a ser de creixement sostingut.

Així mateix, destaca que la crisi provocada per la COVID-19 al Principat i els ajuts impulsats des del Govern per pal·liar-ne els efectes tindran un important impacte en el deute públic. Tanmateix, es remarca que la bona gestió pressupostària i fiscal que s’ha fet des del Principat d’Andorra els darrers anys permet assumir aquests reptes amb una certa posició de comoditat.

Més informació: 

Font: Autoritat Financera Andorrana