Fitch Ratings confirma el ràting d’Andorra en BBB+

Comunicat de premsa

18/08/2018

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha publicat una nova avaluació del deute sobirà d’Andorra després de constatar un error en la seva metodologia interna emprada en l’avaluació del passat 10 d’agost. El resultat de la nova avaluació, però, és el mateix ja que torna a situar el ràting a llarg termini en BBB+ amb perspectiva estable, millorant el ràting anterior de BBB. A més, referma la millora de l’indicador a curt termini, que ha passat de F3 a F2. Pel que fa al sostre país, també es confirma que s’ha augmentat, passant d’A- a A+.

L’agència d’avaluació informa en la seva nota que s’ha detectat un error intern que afecta a la darrera avaluació d’Andorra i que per aquest motiu, en compliment de la normativa europea, s’ha hagut de tornar a fer el procediment d’avaluació, que ha derivat en el mateix resultat. 

L’error constatat fa referència al ràting intern de Fitch, que es calcula amb el seu model intern (anomenat SRM). Aquest indicador es va calcular sobre la base d’una versió ja retirada del SRM. Així, la versió actual situa aquest ràting intern de Fitch en A- per a Andorra, en lloc de A com s’indicava en l’anterior nota. Aquest indicador és el que fa servir l’agència en l’àmbit intern per ajustar la qualificació final del ràting sobirà de país a llarg termini tenint en compte les casuístiques concretes de cada país. No obstant això, aquesta modificació no ha repercutit en el ràting del país a llarg termini que es torna a afirmar en BBB+ ni en cap altre dels que emet l’agència.

Font: Departament de comunicació del Govern d'Andorra