Els nous bitllets de 100€ i 200€ entraran en circulació el proper 28 de maig

Comunicat de premsa

24/05/2019

  • Els bitllets incorporen elements de seguretat nous i innovadors: un holograma amb satèl·lit i un número verd maragda millorat
  • Els bitllets de 100€ i 200€ completen la sèrie Europa

Després dels bitllets de 5€, 10€, 20€ i 50€, els de 100€ i 200€ són les dues últimes denominacions de la sèrie Europa, completant així aquesta sèrie.

Els nous bitllets de 100€ i 200€ estan dotats d'elements de seguretat nous i innovadors. Com en les altres denominacions, l'autenticitat dels nous bitllets és fàcil de comprovar amb el mètode «toqui, miri, giri».


En la part superior de la banda platejada, un holograma amb satèl·lit mostra petits símbols «€» que es mouen al voltant del número que indica el valor del bitllet i que s'aprecien amb més claredat sota una llum directa. La banda platejada també mostra el retrat d'Europa, el motiu arquitectònic i un símbol «€» gran. Així mateix, els nous bitllets de 100€ i 200€ incorporen un número verd maragda millorat. Encara que el número verd maragda també apareix en els altres bitllets de la sèrie Europa, en aquesta versió millorada poden apreciar-se símbols «€» dins del número.

Les dimensions dels nous bitllets de 100€ i 200€ són diferents de les de la primera sèrie. Ara, totes dues denominacions tenen la mateixa altura que el bitllet de 50€. No obstant això, la seva longitud no s'ha modificat i és major com més gran és el valor del bitllet. Com els bitllets de 50€, 100€ i 200€ ara tenen la mateixa altura, són més fàcils de manejar i processar per les màquines. També cabran millor a les carteres dels ciutadans i tindran major durabilitat, ja que estaran menys exposats al desgast.

A més dels elements de seguretat que poden veure's a simple vista, els bitllets en euros també inclouen elements de seguretat reconeixibles amb màquines i equips especialitzats. Aquests elements s'han millorat en els bitllets de 100€ i 200€ de la sèrie Europa, i s'han incorporat nous elements per a poder processar i comprovar la seva autenticitat amb rapidesa. Com ha manifestat Yves Mersch, membre del Comitè Executiu, en el seu discurs de presentació dels nous bitllets, amb la introducció de les noves denominacions de 100€ i 200€, tots els bitllets continuaran oferint una protecció adequada contra la falsificació. Això contribueix a incrementar en major mesura la seguretat dels bitllets en euros, i també facilita el seu maneig i la comprovació de la seva autenticitat.

L'Eurosistema —el BCE i els 19 bancs centrals nacionals de la zona de l'euro— està col·laborant amb fabricants i propietaris de màquines de tractament i dispositius d'autenticació de bitllets en els preparatius per a la introducció dels nous bitllets. Aquesta col·laboració inclou facilitar la realització de proves en els seus equips i la publicació d'una llista de les màquines de tractament de bitllets que s'han considerat aptes per a processar els nous bitllets de la sèrie Europa.

Més informació

Font: Direcció General de Comunicació del Banc Central Europeu